Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

S:t Eriks Hallon Berliner – Releasefest på Indigo

S:t Eriks och Nöjesguiden tog i fredags tillfället i akt att hålla en liten förfest till årets Nöjesguidens Ölmässa samt fira releasen av S:t Eriks nya Hallon Berliner Weisse.

Den lilla men snygga baren Indigo på Götgatsbacken på Södermalm fick åter en gång stå som kanvas för ett nytt öl från Sigtuna Brygghus. Extra pynt i form av ett par gigantiska hallon samt väl vald musik från kvällens DJs Kristian Antiila och Nöjesguidens chefsredaktör Pelle Tamleht hjälpte till att skapa stämning.
S:t Eriks Hallon Berliner är en läskande torr och mjukt syrlig Berliner Weisse på 4.1% som fått andra klassens hallon från Stenhuse Gård på Gotland tillsatt. Resultatet blev ett härligt somrigt och syrligt veteöl med drag av mogna hallon och citrus.

På plats fanns både bryggarna från S:t Eriks för att mingla med gästerna samt Tomas Stenhuse från Stenhuse gård som själv var riktigt nöjd med slutresultatet.

Vi har aldrig varit med om att bidra till ett öl förut så det var givetvis jättekul att få beställningen av hallon från Sigtuna. Vanligtvis så hamnar våra andra klassens hallon hos bagerier och liknande så det var spännande med något nytt. Och ölet är verkligen jättegott!” säger Tomas.

Bryggare David Peuriere håller med;
“Hallon är så tacksamt att ha i öl. Och de något övermogna hallonen från Stenhuse Gård var verkligen perfekta att använda. Vi känner att vi fått till ett bra grundöl till vår Berliner Weisse också och det ska bli kul att testa andra fruktvarianter i framtiden.”

Gästerna på Indigo verkade vara lika nöjda med ölet som David och Tomas och det fanns även S:t Eriks Lager samt S:t Eriks Elderflower IPA på fat för de som ville pröva fler öl från bryggeriet.

 

Läs mer om Hallon Berliner här!

 

Du kanske undrar vad suröl är? Vi reder ut begreppen, läs mer här:

 

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!